Instant špageti i mesne okruglice

Korak po korak vodič za izradu Instant špageti i mesne okruglice. Brz i jednostavan recept za špagete i smrznute mesne okruglice. Al dente špageti i sočne mesne okruglice u aromatičnom umaku od rajčice s parmezanom. Sve što trebate je minimalna priprema, sastojci za smočnicu i minimalno čišćenje. Ukusan, jednostavan, ekonomičan i zdrav obrok u jednom loncu u kojem će uživati ​​cijela obitelj!

Špageti i mesne okruglice

Špageti i mesne okruglice popularno su klasično talijansko-američko jelo od tjestenine. Pravi se od špageta i mesnih okruglica u aromatičnom umaku od rajčice. Omiljen obiteljski ugodan i zadovoljavajući obrok.

Ako trebate super brzu i jednostavnu večeru, možete napraviti špagete i mesne okruglice sa smrznutim mesnim okruglicama i umakom od rajčice u staklenkama. Ali kada želite uživati ​​u gurmanskom obroku, možete ispočetka napraviti špagete, talijanske mesne okruglice i umak od rajčice.

Naš je cilj s ovim spasonosnim receptom za špagete i mesne okruglice u instant loncu održati ga jednostavnim, sigurnim, zdravim, jeftinim i punim ukusnih okusa.

instant mesne okruglice od špageta

Kako napraviti instant špagete i mesne okruglice

instant špagete i smrznute mesne okruglice

Evo jednostavnih sastojaka za kuhanje špageta i mesnih okruglica u instant loncu.

sastojci za špagete i mesne okruglice

Mesne okruglice

Za ovaj recept za špagete i mesne okruglice možete koristiti domaće ili kupovne mesne okruglice.

Razvili smo ovaj recept sa smrznutim mesnim okruglicama kupljenim u trgovini kako bismo zaštitili ovaj recept za špagete i mesne okruglice za instant lonac. Dakle da! Za praktičnost možete koristiti svoje omiljene smrznute mesne okruglice.

smrznute mesne okruglice

polpete od palente

Špageti

Za ovaj recept za špagete i mesne okruglice u instant loncu, nažalost, morat ćemo prekršiti prvu zapovijed kuhanja špageta. Ne smiješ lomiti špagete na pola.

prelomite špagete na pola

Alati za instant špagete i mesne okruglice

Korak 1

Pirjajte luk i začinsko bilje

Najprije pritisnite gumb “Saute” za funkciju “Sauté More” kako biste zagrijali svoj instant lonac.

Napomena: Prebacit će se na “ON” na zaslonu.

Instant pirjajte više

Pričekajte dok ne kaže “VRUĆE” na ekranu Ovo traje otprilike 8 minuta.

Amy + Jackyin savjet! Pobrinite se da vaš Instant Pot bude što je moguće topliji da izazove Maillardovu reakciju.

Dodajte 1 žlicu (15 ml) maslinovog ulja u instant lonac. Zatim zakrenite lonac kako biste bili sigurni da je ulje prekrilo cijelo dno lonca.

Dodajte narezani luk u instant lonac, zatim pirjajte tri minute.

propirjajte luk

Dodajte mljeveni češnjak, 1½ žličice (1,8 g) sušenog bosiljka, 1½ žličice (1,2 g) sušenog origana i 3 žlice (45 ml) običnog soja umaka. Pirjajte dok se sojin umak ne smanji i počne lijepiti za lonac (otprilike 1,5 do 2 minute).

propirjajte začine

Korak 2

Deglazirajte instant lonac

Ulijte 1 šalicu (250 ml) neslanog pilećeg temeljca u instant lonac, zatim uklonite glazuru ribanjem svih aromatičnih smeđih komadića s dna lonca drvenom žlicom (kao što je prikazano dolje).

deglazirati

Brzo izmiješajte.

3. korak

Špagete i mesne okruglice kuhajte pod pritiskom u instant loncu

Dodajte 3 šalice (750 ml) neslanog pilećeg temeljca u instant lonac.

dodajte neslani pileći temeljac

Prelomite špagete od 1 lb (454 g) na pola, a zatim ih dodajte u instant lonac.

Amy + Jackyni savjeti! Vrlo je važno osigurati da sve špagete namočite u pileći temeljac i pokušajte rasporediti špagete. To osigurava da se špageti neće skupiti i ravnomjerno kuhati.

Dodajte 1 lb (454 g) vaših omiljenih smrznutih mesnih okruglica u instant lonac.

dodajte špagete i mesne okruglice

Zatim stavite 2 žličice (10 g) paste od rajčice i 1 veliku limenku (28 oz) zgnječenih rajčica ili rajčica narezanih na kockice. Ne miješaj.

Amy + Jackyni savjeti! Oduprite se želji da pomiješate špagete s umakom od rajčice jer to može pokrenuti osjetljivu obavijest “BURN” na Instant loncu.

sloj rajčice

S gumbom za ventilaciju u položaju za ventilaciju, zatvorite poklopac, zatim okrenite gumb za ventilaciju u položaj za brtvljenje.

Metoda kuhanja pod pritiskom: Kuhajte na visokom tlaku 3 minute, a zatim na prirodnom otpuštanju 5 minuta

Nakon 5 minuta prirodnog otpuštanja, otpustite preostali tlak okretanjem gumba za odzračivanje u položaj za odzračivanje.

Instant Pot Visokog tlaka 3 minute

Kada plutajući ventil padne, pažljivo otvorite poklopac.

Korak 4

Zgusnite i začinite špagete u instant loncu

Bilješke Amy + Jacky:

1. Konzistencija umaka: Ne brinite ako vaši instant špageti izgledaju vodenasto i rijetko kad otvorite poklopac. Umak će se zgusnuti.

2. Tekstura špageta: Volimo špagete al dente, tako da je vrijeme kuhanja u ovom receptu namijenjeno za kuhanje špageta do otprilike 85% do 90% kuhanosti. Imajte na umu da će se špageti nastaviti kuhati dok zgušnjavate umak i na preostaloj toplini. Kako biste izbjegli prekuhavanje špageta, nastavite s kušanjem i kuhanjem (s otvorenim poklopcem) dok špageti ne poprime željenu teksturu.

Odložite mesne okruglice na tanjur za posluživanje.

špagete kuhane pod pritiskom i mesne okruglice

Sada upotrijebite funkciju “Još pirjajte” (pritisnite “Odustani”, a zatim “pirjajte”) kako biste vratili špagete na laganoj vatri.

Drvenom kuhačom izlomite rajčice, pa miješajte da se špageti skuhaju i umak za špagete zgusne. Trebat će nekoliko minuta da se umak zgusne dok špageti otpuštaju škrob.

zgusnite špagete u instant loncu

Amy + Jackyni savjeti! Ako vaše mesne okruglice ispuste puno mesnog soka, to može uzrokovati da špageti budu malo vodenasti. Dodajte još 1 do 2 žličice (5 g do 10 g) paste od rajčice kako biste još više zgusnuli umak.

Ne zaboravite kušati i začiniti s još soli i mljevenog crnog papra. Trebat će vam otprilike 2 do 3 velika prstohvata soli da do izražaja dođu svi okusi.

Pritisnite gumb “Odustani” da isključite grijanje.

Korak 5

Poslužite instant špagete i mesne okruglice

Nakon što se umak za špagete zgusnuo, ubacite prethodno ostavljene mesne okruglice natrag u špagete.

Na kraju ukusne špagete ukrasite peršinom i svježe naribanim parmezanom i poslužite!

špageti mesne okruglice instant pot

Što poslužiti uz špagete i mesne okruglice

Možete uživati ​​u ovim ukusnim špagetima i mesnim okruglicama kao zadovoljavajućem obroku u jednom loncu. Ili ga možete poslužiti uz predjela, priloge, juhe ili deserte!

Evo nekoliko ukusnih ideja što ide uz špagete i mesne okruglice:

juhe: Juha od rajčice, HK boršč juha, juha od brokule i čedara, juha minestrone, juha od gljiva, juha od povrća

Prilozi: Krompir salata, klip kukuruza, slatka mrkva na bazi maslaca, osvježavajuće sočne tikvice, brza i jednostavna brokula

Desert: Creme Brulee, čokoladna lava torta, svilenkasto glatki kolač, HK krema od jaja

Uživajte u ukusnim instant špagetima i mesnim okruglicama

Podijelite ovaj recept kako bismo mogli napraviti još ukusnih recepata za vas. Hvala 🙂

  • Pirjajte luk i začinsko bilje: Upotrijebite “Sauté More” za zagrijavanje vašeg instant lonca. Pričekajte dok se na ekranu ne pojavi “HOT”. Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u instant lonac i provjerite je li ulje prekrilo cijelo dno lonca. Dodajte narezani luk, pa pirjajte tri minute. Dodajte mljeveni češnjak, 1½ žličice (1,8 g) sušenog bosiljka, 1½ žličice (1,2 g) sušenog origana i 3 žlice (45 ml) običnog soja umaka. Pirjajte dok se sojin umak ne smanji i počne lijepiti za lonac (otprilike 1,5 do 2 minute).
  • Deglazirajte instant lonac: Ulijte 1 šalicu (250 ml) neslanog pilećeg temeljca u instant lonac, zatim uklonite glazuru ribanjem svih aromatičnih smeđih komadića s dna lonca drvenom žlicom. Brzo izmiješajte.

  • Špageti i mesne okruglice kuhani pod pritiskom: Dodajte 3 šalice (750 ml) neslanog pilećeg temeljca. Prelomite špagete od 1 lb (454 g) na pola, a zatim ih dodajte u instant lonac. Amy + Jackyni savjeti! Obavezno namočite sve špagete u pileći temeljac i pokušajte ih rasporediti. Tako se neće skupiti i ravnomjerno kuhati.Dodajte 1 lb (454 g) smrznutih mesnih okruglica. Složite 2 žličice (10 g) paste od rajčice i 1 veliku limenku (28 oz) zgnječenih rajčica na vrh. Ne miješaj. Amy + Jackyni savjeti! Nemojte miješati špagete s umakom od rajčice jer to može pokrenuti obavijest “BURN”.S gumbom za ventilaciju u položaju za ventilaciju, zatvorite poklopac, zatim okrenite gumb za ventilaciju u položaj za brtvljenje. Kuhajte na visokom tlaku 3 minute, a zatim na prirodnom otpuštanju 5 minuta. Pažljivo otvorite poklopac.
  • Zgusnite i začinite špagete: Odložite mesne okruglice na tanjur za posluživanje. Upotrijebite “Još pirjajte” kako biste vratili špagete na lagano kuhanje. Drvenom kuhačom izlomite rajčice, pa miješajte da se špageti skuhaju i umak za špagete zgusne. Trebat će nekoliko minuta da se umak zgusne dok špageti otpuštaju škrob. Amy + Jackyni savjeti! Ako su vaše mesne okruglice pustile puno mesnog soka, vaši špageti mogu biti malo vodenasti. Dodajte još 1 do 2 žličice (5 g do 10 g) paste od rajčice kako biste zgusnuli umak. Probajte i začinite s još soli i mljevenog crnog papra. Trebat će vam otprilike 2 do 3 velika prstohvata soli da do izražaja dođu svi okusi. Pritisnite “Odustani” da isključite grijanje.
  • Poslužiti: Nakon što se umak za špagete zgusnuo, u špagete dodajte mesne okruglice koje ste prethodno odvojili. Ukusne špagete i mesne okruglice ukrasite peršinom i svježe naribanim parmezanom. Poslužite i uživajte~

1. Ćufte: Možete koristiti domaće mesne okruglice ili kupovne polpete. Planirajte unaprijed i napravite veliku seriju naših ukusnih talijanskih mesnih okruglica i purećih mesnih okruglica za zamrzavanje.
2. Konzistencija umaka: Normalno je da vam špageti izgledaju vodenasto i tanko kada otvorite poklopac.
3. Tekstura špageta: Vrijeme kuhanja namijenjeno je kuhanju špageta do približno 85% do 90% kuhanosti. Imajte na umu da će se špageti nastaviti kuhati dok zgušnjavate umak i na preostaloj toplini. Dakle, nastavite kušati i kuhati (s otvorenim poklopcem) dok špageti ne poprime željenu teksturu.
Ocijenite Amy + Jackyin recept: Ako ste probali naš recept, ne zaboravite ga ocijeniti u odjeljku Komentari. Hvala vam!

Kalorije: 583kcal | Ugljikohidrati: 72g | Protein: 29g | Mast: 21g | Zasićene masti: 7g | Polinezasićene masti: 2g | Mononezasićene masti: 9g | Kolesterol: 54mg | Natrij: 777mg | Kalij: 969mg | Vlakno: 6g | Šećer: 9g | Vitamin A: 331IU | Vitamin C: 16mg | Kalcij: 102mg | Željezo: 4mg

Ostali recepti za instant tjesteninu

instant špageti i mesne okruglice |  špageti i mesne okruglice instant pot |  špageti i mesne okruglice u ekspres loncu |  instant lonac špageti mesne okruglice |  instant špagete i smrznute mesne okruglice

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.