Farmhouse Angus – Burger King – Burger cijena i recenzija

Burger King Farmhouse Corner

Burger King Farmhouse Corner recenzija

Cijena: £7.49.

Kalorije: 766 kcal.

Burger King na svom jelovniku ima relativno novi burger u sklopu Gourmet Kings asortimana pod nazivom Seoska kuća Angusa.

Sada Deliveroo isporučuje u BLHQ, BK pregledna vrata su dobro i uistinu otvorena!

Skupo je! £7,49 samo za hamburger, a pri naručivanju putem gornje platforme za dostavu to se pretvara u £8,49 ili £10,49 za obrok.

Na aplikaciji Deliveroo navedeno je kao 784 kcal, ali službena BK aplikacija odgovara njihovoj web stranici pa ću vjerovati tome.

Gledajući promotivne slike i čitajući popis sastojaka, morate pohvaliti Burger King što je isprobao nešto “malo drugačije” s Farmhouse Angus.

Aberdeen Angus govedina, dimljena slanina, dimljeni cheddar od hrastovine, ružičasti ukiseljeni luk, tostirani umak od luka i rukola, sve to u kolaču Brioche Style – zvuči stvarno pomalo otmjeno.

Seoska kuća Angusa

Cijena… pa cijena je visoka i dodatno učvršćuje nišu BK-a kao malo skupljeg od jeftinijeg lanca hamburgera, dok se nalazi ispod “gurmanskog” kraja tržišta.

Ali kako je bilo?

Da raščistimo jednu stvar, ovo nije strašan burger – nije ni fantastičan.

Što jest, IMO je zanimljiv i vrijedan uzorka makar samo jednom. A ako pogledate slike, stvarno je krcat preljevima. Otuda i premium cijena.

Kraljevi gurmana

Večeras je naša hrana patila od manjih kašnjenja – to se uglavnom svodilo na naručivanje u petak na početku najvećeg vremena.

BK mi je isporučen za otprilike 14 minuta prije, tako da je guranje na 40 bilo kasno prema Deliverooovim standardima. I kakvi standardi… Nisam uložio nikakvu pritužbu i dobio sam 5 GBP popusta na sljedeću narudžbu. Ne mogu se žaliti na to!

I… našoj lokalnoj pizzerii obično bi trebalo dvostruko više vremena za isporuku, pa kao što možete zamisliti, od tada nismo naručivali.

Kao dio obroka, krumpirići su me najviše razočarali od BK-a otkad sam naručio Deliveroo, što je bila šteta i očito je trajalo duže od uobičajenog vremena isporuke.

kralj burgera

Povratak na farmu Angus

Umjesto da lutam o (više), usredotočit ću se samo na svaku komponentu izrade.

Aberdeen Angus Beef – Moram priznati da je goveđa pljeskavica bila pomalo suha, ali to biste mogli pripisati kašnjenjima ove večeri.

Očito dobivate taj zaštitni znak (iako malo prigušen), okus pečen na žaru i unatoč suhoći, voljan sam dati priliku Steakhouse Angusu. Možda sa skinutom temperaturom…

Dimljena slanina – čudno da sam jeo ovo bez dizanja poklopca i slikanja presjeka ne bih vam ni rekao da je slanina na njoj. Posebno dimljenu slaninu. Malo sam razočaran ovim elementom.

Dimljeni cheddar od hrastovine – svakako je izgledao kao dio lanca brze hrane s velikom uličnom hranom i s ne tako strašnim vremenom čekanja, ali opet, poput slanine. Nije baš utjecalo na Farmhouse Angus zbog zadimljenosti.

Seoska kuća Angusa

Sve je bilo preslatko…

I to uglavnom od ružičastog kiselog luka koji je stvarno jako dobar i rekao bih, ako želite ovo probati i ne griješite oko cijene, isplati se samo da vidite kakvi su.

Definitivno jedan od vrhunaca Farmhouse Angusa i hrabar izbor sastojaka.

Umak od tostiranog luka – kunem se da je i ovo pridonijelo ukupnoj slatkoći ove građe. Nisam ga smatrao uvredljivim i zapravo sam mislio da je napravio lijepu promjenu u standardnim umacima na hamburgerima koje viđamo na High Streetu.

Seoska kuća Angusa

Rocket/Brioche Bun – Rocket je nedostajao paprenosti što je moglo još malo pojačati, ali s iste strane, nije bio tako nadmoćan kao zelena salata koju je McDonald’s nedavno koristio – pogledajte Spicy Spanish Stack.

Pecivo… “brioche style” – to je pridonijelo sveukupnoj slatkoći Farmhousea i osobno, više volim dobro staro pecivo sa sjemenkama sezama koje vidite na mom starom favoritu, XL slanini s duplim sirom.

Seoska kuća Angusa

Čini se da je zanimljiva riječ koju sam reciklirao u ovoj recenziji i stalno mi se pojavljuje u glavi dok pišem ovu analizu.

Zanimljiv koncept koji samo ne uspijeva izvesti.

Svakako mi je drago što sam probao Farmhouse Angus, ali za mene je 100% jedan i gotov.

Iako ima blage naznake onog Flame-Grilled okusa (pomalo prigušenog slatkoćom), to jednostavno nije bilo dovoljno u usporedbi s klasikom.

Govoreći o klasicima, također sam shvatio da nikada nisam probao Double Whopper pa se ovo dodaje na “popis” dok razgovaramo.

Popis raste jednako brzo kao i moj struk…

Volio bih vidjeti da se serija Gourmet Kings nastavlja i usudim se reći da se verzija nevjerojatno popularnog Mushroom Double Swiss trijumfalno vraća…!?

Znam jednu osobu koja bi bila prestravljena da se ovo dogodilo!!

Kao što sam već spomenuo, Farmhouse Angus zanimljiv je i pomalo odvažan promotivni burger iz Burger Kinga, no za sada ću se ipak držati svog izbora XL slanine s duplim sirom.

Da molim.

Kraljevi gurmana

Burger Lad

Web stranica: https://www.burgerking.co.uk/

Podaci Deliveroo
Dan: petak
Vremenski okvir: 16:00 – 18:00 sati
Vrijeme isporuke: 39 min
Udaljenost: 2,6 milja
Naknada za uslugu: £1,08
Naknada za dostavu: £0,00 uz Deliveroo Plus
Izgled/temperatura: Prosječno
Trenutna ocjena: 3,8 Dobro (500+)

Seoska kuća Angusa

£7,49

kralj burgera

vruće

  • Zanimljiv koncept
  • Ružičasti kiseli luk

Ne

  • Nedostaje zadimljenosti
  • Izvršenje upravo krenulo


Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.