Chicken Big Mac – McDonald’s UK – Cijena i recenzija hamburgera

McDonald’s Chicken Big Mac

McDonald’s Chicken Big Mac recenzija:

Cijena: £4.09/£5.39/£5.89 podložno varijacijama.

Kalorije: 544 kcal.

The Pileći Big Mac konačno je stigao u McDonald’s UK 2022., a za njegov debi pridružio mu se povratnik Double Big Mac.

Ne mogu se sjetiti kada sam prvi put bio svjestan njegovog postojanja na inozemnim tržištima, ali procijenio bih da je to bilo oko 2011./2012. kada sam počeo nezdravu opsesiju o tome što se nalazi na jelovnicima u drugim zemljama.

Bilo je bezbroj nacija diljem svijeta koje su imale Chicken Big Mac na raspolaganju – gotovo previše za nabrojati. Prije svega, trajno se našla na jelovniku u zemljama u kojima opća populacija ne jede govedinu.

Također ste ga mogli kušati u Europi, Australiji i na Dalekom istoku – čini se da je Ujedinjeno Kraljevstvo bilo zadnje koje ga je nabavilo…

Najpametniji obožavatelji McDonald’sa u Ujedinjenom Kraljevstvu (DA VI!!!) sigurno će znati za iskrcavanje CBM-a na naše obale od našeg tweeta/posta 22.12., a mi smo razgovarali o njegovom skorom dolasku u vašem omiljenom podcastu brze hrane.

Ako niste slušali epizode McPlanta i/ili službene povijesti Burger Lad web stranice, molim vas da ih poslušate ODMAH!!

Pileći Big Mac

Prvo što treba spomenuti u vezi s Chicken Big Macom je da mu je zapravo cijena cca. 50p više od standardnog Big Maca.

Imajte na umu da su cijene iznad iz jednog od restorana na višem kraju ljestvice cijena.

Druga stvar koju sam primijetio je da je broj kalorija veći od broja kalorija u njegovom debelom paru (508 naspram 544), što me iznenadilo.

Je li CBM opravdan silni hype koji stoji iza njega?

Dobro… jednostavan odgovor je ne – ali hej, to je samo moje mišljenje i siguran sam da će biti različitih reakcija na ovaj najnoviji LTO.

Pileći Big Mac

Chicken Big Mac izgleda pristojno, ali je čudno razočaravajuće… možda su dugotrajno čekanje i godine iščekivanja dovele do takvog nakupljanja da je bilo suđeno da propadne.

Opet, po mom mišljenju, a ja uopće ne vjerujem, prodat će nevjerojatnu količinu jedinica – UK je ipak poput Macdonaldsa.

Prvo se usredotočimo na pozitivne strane:

Nova Tempura Chicken Patty nadogradnja je prethodnih jeftinih hamburgera korištenih na Mayo/Bacon Mayo Chicken.

Izgledaju malo manje nego prije, ali imaju zadovoljavajuću hrskavost.

Samo mislim da piletina ne funkcionira tako dobro kao s govedinom. Evo zašto.

Chicken Big Mac djeluje kao nešto što možete pripremiti kod kuće koristeći smrznute sastojke kupljene u trgovini (bez Big Mac umaka), a čak se i najpoznatiji umak za brzu hranu na planetu bori da ga spasi. Baš šteta…

Pitam se bi li to moglo dovesti do Chicken Big Tastyja u budućnosti jer je također prikazano diljem svijeta, ali tek treba da se pojavi u Ujedinjenom Kraljevstvu. EDIT: Žao mi je što sam zaboravio da je izašao prije. Vjerojatno sam mislio na korištenje ovih novih pilećih pljeskavica umjesto 2 x Chicken Selects. OPROSTI!!

Pileći Big Mac

Pridružio mi se u ovoj misiji, prije nego što su našu lokalnu zajednicu napali Midday Maccies Marauders, bio je kapetan QP.

On je potencijalno veći obožavatelj McDonald’sa od mene i smatra da je “vrlo suh i bezukusan”, ali je imao “pristojnu hrskavost”.

Nisam mogao podnijeti vidjeti njegovo tužno malo lice dok je završavao svoj CBM. Srećom, imao je još neke predmete koji su ga razveselili.

Danas sam popio i obični Big Mac (99p) preko ponude na aplikaciji i Double Cheeseburger (bez kečapa, ekstra senf, ekstra luk). Oh, luk…

Nema večere za mene večeras. Prase.

Pileći Big Mac

Moram se složiti s QP komentarom o hrskavosti. Moj Chicken Big Mac nije bio previše suh, ali onda razgovarate s tipom koji je odrastao na običnim Cheeseburgerima…

Je li čudna odluka izostaviti luk iz CBM-a?

Svakako bih volio znati zašto je razvoj krenuo ovim putem, pogotovo jer su ga sve ostale zemlje koje su to imale na svom jelovniku ostavile.

I… kao što je predviđeno u podcastu, ne možete dodati nikakve dodatne sastojke (osim onih koji su već u izradi, tj. dodatnu zelenu salatu, umak, kisele krastavce, ne piletinu prije nego što zatražite) i očito ih možete ukloniti.

Pileći Big Mac

Nedavno sam se našalio (baš smiješan) da sam bio u iskušenju naručiti Chicken Big Mac i Hamburger, ali ukloniti sve osim luka i dodati ih ručno. Ali nisam toliko zabrinut.

IMO, CBM-u nedostaje luk koji se nalazi na njegovom krupnom velikom bratu i otkrio sam da ima pretežno okus piletine sa sirom… čak je i Big Mac umak nestao, a kiseli krastavci djelovali su bez okusa i gotovo neprikladni za pripremu.

Sve vrlo čudno.

Ovo će biti kontroverzno, ali čak sam rekao da ću nabaviti McPlant prije ovoga – trebali ste vidjeti QP-jev brod!!!

Za mene, nakon otprilike deset godina čekanja da vidim Chicken Big Mac u Ujedinjenom Kraljevstvu (isključujući naše prethodne hakove s jelovnicima i prvotravanjske postove), to se pretvorilo u blago razočaranje.

Hoću li izgubiti san zbog toga? Sigurno ne.

Hoću li pokušati ponovo? Definitivno ne.

Kad bih u budućnosti ponovno imao izbor između goveđe i pileće verzije, vjerojatno bih odabrao originalnu 9 ili čak 10 puta od 10.

Zanimalo bi me čuti što imate za reći.

Planiramo snimiti našu sljedeću epizodu podcasta u nedjelju, 2. lipnja, pa nas poslušajte dok detaljnije pričamo o najnovijem LTO-u iz McDonald’sa.

Burger Lad

Još jednom ne mogu dovoljno zahvaliti svim našim čitateljima, pratiteljima i slušateljima, a ako ste mi se sinoć pridružili na mom Instagram livestreamu, nadam se da je bilo zabavno. Zabava je tek počela…

Chicken Big Mac – Bio sam u nedoumici kad sam čuo za nedostatak luka. Pileće pljeskavice/pljeskavice su sasvim pristojne, ali za mene je ovom prilikom palac dolje.

Slažeš li se? Ne slažete se?

Javite nam u odjeljku za komentare ispod ili putem uobičajenih BURGER LAD® kanala.

Sjajno je vrijeme biti… u Carstvu!

Burger Lad®

Web stranica: https://www.mcdonalds.com/gb/en-gb.html

McDonald's

Pileći Big Mac

4,09 funti

McDonald's

vruće

  • Napokon u Velikoj Britaniji
  • Tempura pileće pljeskavice

Ne

  • Bez luka
  • Ne opravdava hype


Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.