#BurgerTours: Recenzija hamburgera #58: Yonge Burger

Fotografija Marka Avile

Datum posjeta: 21. rujna 2021
Mjesto: North York, ON
BurgerTours Ocjena: 6.65/10

Ukus neurednost Cijena dođi Više
Dobro Vrlo neuredno 11-15 dolara Brza hrana Povrće

Web stranica


Drewova recenzija (napisano za Mark’s Burger)

Što ima dečki! Ovo je BurgerTours, ja sam Andrew i dobrodošli u našu recenziju Yonge Burgera!

Fotografija Andrewa Hockridgea

Yonge Burger je burger mjesto u ulici Yonge, južno od Steeles Ave. u North Yorku. Otvoren je krajem 2020. tijekom pandemije COVID-19 od strane prijatelja koji imaju želju za izvrsnim okusom i aromatičnom hranom. Yonge Burger je simbolična glavna namirnica četvrti North York i ušao je na scenu GTA hamburgera sa moćnim jelovnikom. Svaki hamburger napravljen je od 100% prirodno uzgojene lokalne govedine, a svaki sastojak potječe iz održivih i ekološki prihvatljivih izvora.

Prema objavi na Facebooku od 26. prosinca 2020., na kreaciju se prvi put sjetilo kada se grupa prijatelja vozila gore-dolje ulicom Yonge tražeći pristojan restoran za brzi zalogaj, a nije bilo nijednog u radijusu, pogotovo jedan burger joint; Tako je rođen Yonge Burger.

Našli smo ovu lokaciju jednog dana dok smo tražili novu burger zalogajnicu koju bismo posjetili za mjesec rujan. Sletjeli smo na Yonge Burger nakon što smo bacili pogled na njihov jelovnik i zaintrigirali su nas njihovi hamburgeri. Svaki hamburger nazvan je po popularnom raskrižju ulice Yonge u Torontu, od Steelesa i Yongea (kombinacija goveđe pljeskavice/hrskave pileće pljeskavice) do Kinga i Yongea (2 goveđe pljeskavice od 7 oz). Također imaju Kimchi burger, Veggie burger ili njihov prepoznatljivi Yonge burger, koji sadrži jednu jedinicu od 7 oz. goveđa pljeskavica

Gotovo da nije bilo nikoga u zatvoru kad smo stigli u utorak nešto poslije podneva. S obzirom na količinu prostora i broj stolova i stolica za objedovanje, odlučili smo objedovati u njemu. Kad sam prolazio kroz jelovnik, ono što me stvarno zainteresiralo je Shepperd and Yonge burger koji je mesnati od 7 oz. goveđa pljeskavica s tajnim umakom, najboljom kanadskom slaninom i umjetnim cheddar sirom. MEĐUTIM, Mark i ja smo pomiješali narudžbe i na kraju sam pojeo njegov hamburger; College i Yonge. The College and Yonge burger nadahnut je meksičkim stilom s tajnim umakom, glatkim guacamoleom, hrskavim jalapeñosima i 7 oz. goveđa pljeskavica Dakle, umjesto recenzije hamburgera koji sam prvotno naručio, recenzirat ću College and Yonge, hamburger koji je Mark naručio.

College i Yonge/Foto Andrew Hockridge

College and Yonge burger bio je ukusan, slastan i začinjen, sve u jednom. Meso je bilo mekano i pomalo suho, ali ukusno. Svaki je zalogaj odisao lijepom mješavinom povrća i ljutine. Nisam toliki obožavatelj ljutih hamburgera, ali ovaj je bio drugačiji. Bilo je vrlo malo začinjenosti ljutinom i općenito, guacamole i tajni umak pružili su izvrstan kompliment hrskavim jalapeñosima i goveđoj pljeskavici. Međutim, jedina stvar koja se isticala bile su lepinje. Yonge Burger reklamirao je peciva u “artisan stilu” na svom meniju unutar restorana. Ovo nisu bile umjetničke punđe koje su se reklamirale. Ova peciva su bila slična Burger King pecivima sa sjemenkama sezama. Možda smo jednostavno morali tražiti pecivo u majstorskom stilu?

Sve u svemu, Yonge Burger je premašio moja očekivanja kada je u pitanju okus hamburgera. The College and Yonge burger odličan je burger za probati, ali ga morate pojesti samo jednom. Budući da je jelovnik ogroman, a ulica Yonge ima mnogo raskrižja u Torontu, na jelovniku Yonge Burgera postoji mnogo različitih opcija koje mogu zadovoljiti vašu želju. Nadam se da ću se jednog dana vratiti probati hamburger koji sam prvobitno želio probati i možda ću se tada ispuniti velikim očekivanjima. Sljedeći put kad se nađete u području North Yorka i trebate ručati burger, Yonge Burger je pravo mjesto. Zajednica također prima narudžbe putem UberEatsa, Skip the Dishes i DoorDasha. Ali svakako svratite u posjet kako biste mogli “ostati mirni i pojesti burger”.

6.3/10


Markova recenzija (napisano za Andrew’s Burger)

Ponovno odlazimo u Sjeverni Toronto gdje nalazimo još jedan skriveni dragulj u burger sceni Toronta. Za ovu turu vodimo vas u Yonge & Steeles gdje posjetite, slučajno nazvan, Yonge Burger!

Yonge Burger ističe se iz više razloga… restoran su pokrenuli gurmani koji su željeli izraziti ono što vole raditi kroz hranu, a njihovi su hamburgeri nazvani po glavnim raskrižjima duž ulice Yonge koja se proteže od raskrižja na aveniji Steeles do ulice King. Pregledavajući jelovnik bio sam impresioniran koliko su njihovi hamburgeri različiti. Sastojali su se od sastojaka koji su odražavali lokalnu ponudu predstavljenog područja. S obzirom da je ovo mjesto u blizini Koreatowna, Kimchi Burger je sigurno bio na jelovniku. Koliko god bio primamljiv, Kimchi Burger će biti nešto što ćete spremiti za sljedeći posjet.

Yonge & Sheppard/Foto Mark Avila

Nakon dugog razmišljanja odlučio sam odabrati Yonge and College – posvetu meksičkim okusima s guacamoleom, hrskavim jalapeñosom, rajčicom, zelenom salatom, kiselim krastavcima i prelivenim tajnim umakom. Prvi zalogaj bio je kremast i lagan dok je sok iz pljeskavice curio s peciva na stol. Dok sam u potpunosti uživao u ovom fantastičnom burgeru, shvatio sam da nešto nedostaje… gdje je bila vrućina i okusi Meksika koje sam očekivao? Tek sam na pola puta pogledao Andrewov hamburger i primijetio guacamole i paprike, i na kraju kliknuo da smo jedno drugome dali obroke.

Andrew je naručio Sheppard and Yonge, koji je bio potpuno kanadski hamburger s goveđom pljeskavicom, kanadskom slaninom, vrhunskim cheddar sirom, zelenom salatom, rajčicom, kiselim krastavcima i njihovim prepoznatljivim umakom za hamburgere. Burger je vjerojatno jedan od najboljih koje sam jeo u zadnje vrijeme. Bio je to tipični burger sa slaninom i sirom, ali bolji! Slanina je bila hrskava, dok je sir dodao ravnotežu slatkog i slanog.

Bez obzira na zabunu nisam bio razočaran. Iako se ponekad pitam kako se poklapa s Yongeom i fakultetom.

7/10

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.