#BurgerTours: Recenzija hamburgera #50: Retro burger

Fotografija Andrewa Hockridgea

Datum posjeta: 30. siječnja 2021
Mjesto: Danforth, ON
BurgerTours Ocjena: 5.25/10


Ukus neurednost Cijena dođi Više
Dobro neuredno 5-10 dolara Brza hrana Povrće

Web stranica


Drewova recenzija

Fotografija Andrewa Hockridgea

Pozdrav, i ponovno dobrodošli u BurgerTours, kušajući naš put kroz najbolje hamburgere u Torontu! A za ovu recenziju naručujemo iz Retro Burgera.

Retro Burger na Danforthu radi već gotovo desetljeće i prilično sam zbunjen zašto nisam tamo već večerao. Također imaju dodatnu lokaciju u Ajaxu i uskoro otvaraju još tri lokacije u Newmarketu, Aurori i Concordu. No poznat po svojoj izvornoj lokaciji na Danforthu, Retro Burger već neko vrijeme služi zajednici i GTA-u sa svojim izvornim hamburgerima na žaru. A s obzirom na to da je ovo dobro poznato mjesto za ljubitelje hamburgera na Danforthu, ovo se moralo probati.

Retro Burger nudi klasičan hamburger pečen na ugljiku koji možete preliti kako god želite. Imaju i piletinu, souvlaki, salate i ovogodišnju novost na jelovniku, krilca! Također imaju veliki izbor poutinea koje tek trebam isprobati. A nešto me tjeralo da probam i jedan od njihovih klasičnih milkshakeova, ali to će morati pričekati neku drugu recenziju.

Nazvali smo narudžbu i odvezli se do mjesta da je preuzmemo. Dakle, usred pandemije koja još uvijek traje, stolci su bili nagomilani na stolovima, a unutra je bilo samo nekoliko radnika, svi maskirani u svitanje. Naša je narudžba bila spremna u roku od 30 minuta od telefoniranja naše narudžbe i preuzimanja. Raspakirali smo smeđu torbu s namirnicama kako bismo otkrili svoje obroke. Burger je bio u neuredno zamotanom omotu, ali je sam hamburger izgledao prihvatljivo. Naručio sam 5 oz. pljeskavica sa sirom, prelivena zelenom salatom i kečapom. Htio sam steći dojam njihove izvorne kreacije s vrlo malo preljeva kako bih pravilno pregledao njihovo remek-djelo.

5 oz. Burger sa sirom/Foto Andrew Hockridge

Prvi zalogaj je bio ugodan, malo slan i malo pougljen. Meso je bilo sočno, ali je imalo okus malo prepečeno. Nakon nekoliko zalogaja, stigao sam do sredine hamburgera i meso je imalo okus nedovoljno pečeno. Izgledalo je kao da su strane dobro pečene, ali sredina hamburgera, obično najbolji dio, bila je nedovoljno pečena i suha. Dodaci su bili u redu, ništa neobično.

Pomfrit je bio zlatnosmeđi, sličan vašem lokalnom pomfritu u kamionskom stilu. Hrskavo, toplo i prženo do savršenstva. Pomfrit je ipak bio najbolji dio ovog obroka. S lakoćom su nadopunili burger, a jedna narudžba pomfrita mogla bi zadovoljiti vašu želju za glađu.

Sve u svemu, Retro Burger je opravdao moja očekivanja. U ponudi imaju kvalitetne hamburgere na uglju, a ako ste ljubitelj klasičnog cheeseburgera, ovo je mjesto za vas. Cheeseburger koji sam naručio možda je bio samo malo dobro pečen za moje kušanje, ali to me ne sprječava da im dam palac gore. A ovo je bio DOBAR burger. Samo je nedostajala priprema. Prema recenzijama koje sam pročitao na internetu, Retro Burger pravi hamburgere kako treba, pa sam bio razočaran što imam “meh” hamburger. I nadam se da ću se jednog dana vratiti i ispuniti svoja očekivanja.

6/10


Markova recenzija

Još jednom, BurgerTours vraćamo u Danforth. Čini se da ovaj dio ceste u istočnom dijelu grada nikada neće presušiti od burgerdžinica. Nema pritužbi, mi smo iz tog područja, pa volimo podržavati lokalne tvrtke, posebno u vrijeme pandemije COVID-a. U budućnosti želimo otkriti još Danforthovih skrivenih dragulja hamburgera!

U svakom slučaju, vodimo ovu turu do lokalnog mjesta koje nam je već neko vrijeme na radaru. Omiljen među lokalnim stanovništvom i dobiva pozitivne kritike od lutalica hranom, vodimo vas u Retro Burger!

Smješten na Danforth Rd istočno od Coxwell Ave, samo nekoliko koraka od Coxwell Station, Retro Burger je poznat po svojoj ljubaznoj usluzi i ukusnoj hrani. Hrabra izjava znajući na koliko smo burgerdžija naišli koji tvrde isti ‘status quo’. Neki su pogodili metu svojom uslugom i ukusnom hranom, ali drugi nisu uspjeli impresionirati, posebno ovo drugo.

Njihov jelovnik ima niz omiljenih zalogajnica, uključujući hamburgere od 100% vrhunskog sira, hrenovke, ribu i krumpiriće te poutine. Budući da je Danforth dom gradskog Greektowna, imaju i mali grčki izbor Souvlaki večera i Gyrosa. Koliko god sam bacio oko na Souvlaki večeru, morali smo se držati onoga zbog čega smo došli, hamburgera.

Ako ste pravi poznavatelj hamburgera, oni također imaju Big “10” Burger, koji je duplo sve! Dupli burger, dupli špek i dupli sir… tko ne bi htio prenijeti ovu grdosiju. Za nas? Možda sljedeći put.

Prekinuvši niz vegetarijanskih hamburgera na kojem smo ja i Andrew bili tijekom proteklih nekoliko obilazaka hamburgera, odlučio sam odabrati švicarski burger s gljivama.

Švicarski burger s gljivama/Foto Mark Avila

Švicarski burger s gljivama sastoji se od goveđe pljeskavice, prelivene švicarskim sirom, gljivama i zelenom salatom i rajčicom po mom izboru. Što se tiče izgleda, nije bio najbolji. Bila je malo neuredna, a punđa je izgledala kao da je vidjela bolje dane.

Sada pravi test, okus. Bilo je pristojno. Budući da smo se morali odvesti po to i vratiti se na ručak, već je bilo malo hladno. Iz tog razloga ću ga prihvatiti. Međutim, prvi zalogaj nije učinio apsolutno ništa. Imao je ugodan okus roštilja, ali osim toga bio je prilično blag i dosadan. Ne znam da li je to što se već ohladilo od vožnje, ali okusa i začina nije bilo skroz. U ovom sam trenutku bio pomalo razočaran.

Ne mogu ih u potpunosti kriviti, ali na temelju onoga što sam jeo nije bilo iskre u hamburgeru. Nedostajao je onaj “ukusni” štih prema onome što su recenzije govorile, kao i hype koji je dobio. Definitivno bih Retro Burgeru dao još jednu priliku čim se objedovanje vrati na stol. Želim se osobno uvjeriti što su drugi gosti iskusili i dati im priliku da se iskupe tim jednim ukusnim burgerom.

4,5/10

Retro Burger jelovnik, recenzije, fotografije, lokacija i informacije - Zomato

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.