#BurgerTours: Recenzija hamburgera #49: Bulger

Fotografija Andrewa Hockridgea

Datum posjeta: 22. prosinca 2020
Mjesto: Greektown, ON
BurgerTours Ocjena: 7.25/10

Ukus neurednost Cijena dođi Više
Dobro neuredno 11-15 dolara Brza hrana Povrće

Web stranica


Drewova recenzija

Za ovu recenziju hamburgera i posljednju u 2020. nastavili smo jesti lokalno. Razmišljali smo o idejama gdje sljedeće jesti i nakon pretrage naišli smo na The Bulger. Smješten u Greektownu na Danforthu, Bullger nudi prilagođene, domaće hamburgere od svježe mljevenog mesa do savršenstva. Njihov jelovnik nudi mnogo različitih opcija, uključujući sendviče s odreskom, opcije s povrćem i milkshakeove.

Bulger je poznat po velikim hamburgerima, a jednostavna pretraga na Instagramu potvrđuje da mesožderi mogu samo sanjati ovo mjesto. Otvoren prije samo nekoliko mjeseci, Bullger je održao posao na životu čak iu teškim vremenima i zadovoljio svoju lokalnu zajednicu, ali i burger scenu šireg Toronta. Dakle, mislim da je bilo vrijeme da ga posjetimo.

Naručili smo telefonom i odabrali obje veganske opcije na jelovniku. Naručio sam Beyond Meat Veggie i došao je s pirjanim gljivama, pirjanim lukom, domaćim guacamoleom, zelenom salatom, rajčicom i kiselim krastavcima. Posljednjih nekoliko mjeseci isprobavao sam razne veganske opcije dostupne u burgerdžinicama, pa mi je ovo zapelo za oko. Čak i nakon što sam vidio da imaju dodatnih 10 hamburgera s potpisom na jelovniku, koji su svi izgledali jako dobro za probati, želio sam ostati lagan i zdrav.

Beyond Meat Veggie/Foto Andrew Hockridge

Narudžbu smo preuzeli otprilike 30 minuta nakon što je narudžba poslana i odvezli se kući. Otvorili smo torbu i izvukli obje kutije. Otvorio sam ga i unutra je bio lijepi mali kompaktni hamburger preliven povrćem do neba. Onostrana mesna pljeskavica izgledala je dobro pečeno i mogao sam reći da će ovo biti dobro. Prvi zalogaj je bio dobar. Po okusu pljeskavice sigurno ste mogli osjetiti da je ovo burger bez mesa. Povrće na vrhu lijepo se slagalo s ostatkom hamburgera. Peciva su bila mekana i spužvasta. Svaki je zalogaj bio pun okusa i svaki je okus bio ukusan.

Bulger je jednostavno nadmašio moja očekivanja i sve u vezi s Beyond Meat Veggie bilo je zadovoljavajuće. Pogačica bez mesa bila je sočna i ukusna i vjerojatno jedna od mojih najdražih pogačica bez mesa do sada. Bulger je samo 30 minuta vožnje udaljen od mjesta gdje živim i definitivno se vidim kako ću se vratiti u budućnosti kako bih probao više s njihova jelovnika.

7,5/10


Markova recenzija

Prošlo je dosta vremena otkako smo išli na obilazak hamburgera na Danforthu. Ovaj put se vraćamo u Greektown! Vozeći se ovim susjedstvom u nekoliko navrata, primijetio sam da se mnogo restorana s hamburgerima otvara duž ove dionice ceste tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Dok sam tražio mjesto gdje bismo mogli probati, naletio sam na ovaj najnoviji dodatak burger sceni Greektowna… Bulger!

Nedavno otvoren blizu postaje podzemne željeznice Chester, Bullger se pridružuje rastućem popisu zalogajnica s halal hamburgerima u Torontu. Imaju pristojan jelovnik koji se isključivo fokusira na sve hamburgere. Od hamburgera s odreskom, klasičnih hamburgera, vege burgera i pilećih hamburgera, oni to imaju! Imaju i tradicionalne priloge krumpirića, krumpirića od slatkog krumpira, kolutiće luka i milkshake.

Budući da je naručivanje i uzimanje hrane za van postalo norma u “foodie” svijetu, oni nude Party Burger Trays za prave hamburger entuzijaste! Dostupne u tri veličine, dobre za zabave od 4, 6 ili 8 osoba, kreću se od 34 do 65 dolara.

Još uvijek držeći se vlaka s hamburgerima bez mesa/povrća, izravno smo usmjerili pažnju na njihove hamburgere s povrćem. I srećom po nas, imali su dva! Andrew je odlučio odabrati opciju osim mesa, a što se mene tiče, Loaded Veggie Burger bio je pravi izbor.

Loaded Veggie Burger napravljen je oko pljeskavice s gljivama portobello s korom punjene sirom, prelivene zelenom salatom, rajčicom i aiolijem od ružmarina.

Napunjeni vegetarijanski burger/ Fotografija Marka Avile

Ostao sam zatečen kada sam otvorio vrećicu i ugledao ovaj kolosalan hamburger ispred sebe.

S druge strane, sviđa mi se lijep Bulgerov logo utisnut na vrhu punđe. Vjerujem da sam to do sada vidio samo jednom, i to prije mnogo godina na početku Burger Toursa. Poseban pozdrav sada već nepostojećoj Toma Burger Addiction! Jako nedostaješ.

Povratak na burger…

Odakle da počnem, nisam ni znao gdje bih prvi zagrizao zbog njegove veličine.

Sve čega se sjećam je taj CRUNCH! To je vjerojatno bio najbolji dio.

Sir je počeo curiti poput lave i bio je veliki nered. Trebalo mi je neko vrijeme da pronađem gljivu portobello jer je bila potpuno zatopljena sirom. U ovom trenutku, sve što sam mogao okusiti bio je sir, sir i još SIRA!! Aioli od ružmarina pojavio se nakratko dajući suptilni dašak citrusa i začina.

Koliko god dobro izgledalo, voljela bih da je okus na visini. Bilo je izvrsnog okusa, nemojte me krivo shvatiti, ali tog sira je bilo previše, do te mjere da sam ga strugao da pronađem ostatak hamburgera. Osjećao sam da mu nedostaje ravnoteža i ravnomjerna raspodjela okusa. Možda bi trebali promijeniti naziv u “Loaded Crusted Cheese Burger” s portobello gljivama, zelenom salatom, rajčicom, s daškom aiolija od ružmarina.

Bullger je definitivno ostavio traga i privukao sljedbenike vjernih kupaca, a možda upravo gledate jednog od njih. Definitivno ću se opet vratiti da probam druge njihove hamburgere, posebno Beyond Meat Veggie Burger, koji je izgledao ukusno kao i moj. Ali, za sljedeći put… POLAGANO SA SIROM!

7/10

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.