#BurgerTours: Recenzija hamburgera #47: Slayer Burger

Fotografija Andrewa Hockridgea


Datum posjeta:
22. listopada 2020

Mjesto: East York, ON
BurgerTours Ocjena: 7,5/10

Ukus neurednost Cijena dođi Više
Sjajno Neki Drip
11-15 dolara Brza hrana Povrće

Web stranica


Drewova recenzija

Oni. Kako si? Dobro. Dakle, dobro ti ide?

Ova pandemija je duga i dosadna. Nitko više ne želi patiti. Zato smo objavili ove recenzije hamburgera tako da vam daju nešto za čitanje, hamburger za probati i možda čak i novi restoran u koji ćete se zaljubiti. Nastavljamo raditi ono što volimo zbog vas, čitatelja, gledatelja, kolega blogera i sladokusaca. Volimo te. 🥰 Hvala vam što ste odvojili vrijeme da svratite i potapšete se po ramenu.

U svakom slučaju…

Slayer Burger.

Slayer Burger je relativno nova burger zalogajnica koja se otvorila negdje u posljednjih nekoliko mjeseci (s obzirom da njihova prisutnost na Instagramu datira tek od kolovoza). I otvorio se u ne prenapučenom, nenaseljenom području East Yorka. A da nije bilo njihove prisutnosti na društvenim mrežama ili oznake na Google karti, vjerojatno nikada ne biste ni saznali za njihovo postojanje.

Mark mi je jednog dana došao i rekao jesi li čuo za Slayer Burger, a onda je podigao telefon da mi pokaže njihov Instagram profil. Listajući slike, prije svega sam bio impresioniran, a drugo sam bio gladan. Nisam imao pojma da se u susjedstvu otvorio novi burger. A budući da smo svi veći dio godine zaglavljeni u svojim domovima, nisam imao pojma da je taj prostor na O’Connor Dr. (koju inače prolazim barem nekoliko puta tjedno) bila je u renoviranju. Morao sam otvoriti njihovu web stranicu da saznam tko su.

A prema njihovoj web stranici, Slayer Burger se ponosi time što ne prati nikakve trendove, već ih postavlja. Temeljeni su na heavy metal glazbi i njihovo okruženje to odražava. Oni izražavaju svoju filozofiju istinski lokalnih sastojaka i pružanja “prokušanih i istinskih načela usluge”. Odmah sam se navukao. Ovo je bila burgerdžija koja je pokazala svu svoju vjeru u hamburgere i zadovoljenje kupaca.

Beyond Burger/Foto Andrew Hockridge

Slayer Burger nudi 5? hamburgere na jelovniku, od kojih su dvije goveđe pljeskavice, a ostale su specijaliteti. Jedan od navedenih specijaliteta hamburgera bio je wagyu pljeskavica s foie grasom na ugljenu i sezamu za nevjerojatnih 34 dolara! Je li ovo bio raj? Sada znam što mislite, nije li to hamburger koji ste naručili? Ne, i to s dobrim razlogom. Zbog pandemije koja je u tijeku, pokušavam/još uvijek pokušavam uštedjeti što više mogu za osnovne potrepštine i rijetko dajem sve od sebe da potrošim nešto na nešto. A također, tjedan dana prije, imao sam posla s nekom vrstom želučane smetnje i ništa se nije smirivalo tako da sam stvarno morao početi paziti što jedem. Sve me to navelo da se odlučim za lakšu opciju višemesnog (bezmesnog) hamburgera.

Kad je došlo vrijeme za odabir, Mark je naručio istu stvar i zaključio da bismo mogli dati recenziju unazad. Pa evo ga. Pljeskavica je bila mala, sitna čak, kompaktna, ali je izgledala puna sočnosti. Peciva su bila mekana i fina, baš kako ih tata voli. Podigao sam ga u zrak kao Simba na ponosu. Bacio sam posljednji pogled, zatvorio oči i zagrizao ga. Bio je nježan s minimalnim okusom i pretjeranim umakom. Nakon toga nije bilo previše.

Svaki zalogaj bio je poželjan i vječan. Ali svakom zalogaju je nedostajao onaj slatki okus. Bilo je malo bljutavo za moj okus i nisam mogao shvatiti zašto. Kad sam završio, razmišljao sam je li to zapravo hamburger koji sam očajnički želio probati, i nekako sam znao da wagyu pljeskavica s foie grasom na drvenom pecivu vrijedna 34 dolara strpljivo čeka na to jednog dana kad sam ga odlučio naručiti.

Sve u svemu, ovom hamburgeru mi je nedostajao smisao i okus. Možda je to zato što je ono drugo meso bilo malo suho za moje okusne pupoljke. Možda zato što hamburger nije imao dodatne nadjeve. ne znam Jednostavno me nije zadovoljilo. Ljubazno ću se vratiti u budućnosti i možda ću jednog dana isprobati wagyu pljeskavicu s foie grasom na ugljenu vrijednu 34 dolara. Do sljedećeg puta, nastavite ubijati industriju hamburgera, Slayer Burger. Ti si prijateljski susjed, Drew.

7/10


Markova recenzija

Tko je rekao da pronalazak novih burgerdžinica može biti tako jednostavan? Pa, zahvaljujući pandemiji otkrili smo još jedan lokalni lokal koji je nov, svjež i vrlo rock n’ roll. Slayer Burger pridružuje se rastućoj zajednici burgerdžinica otvarajući svoja vrata u East Yorku i Scarboroughu. Sve su to rock’n’roll stvari i nude samo najbolje proizvode, lokalne, organske i napravljene od nule. Zalogajnica koja postavlja trendove i koja tvrdi da svojim gostima poslužuje kvalitetnu hranu ispunjava moja očekivanja ništa manje nego savršena.

Imaju pristojan jelovnik hamburgera s dodatnom ponudom salata, tjestenine i milkshakeova. No, njihova glavna atrakcija bilo je čudovište od 34 dolara zvano First Degree Burger – wagyu govedina na ugljenu i sezamu… zvučalo je primamljivo, ali možda za budući posjet.

The Beyond Meat Burger/Fotografija Marka Avile

Andrew i ja odlučili smo se za Beyond Meat Burger – izvanrednu mesnu pljeskavicu na lepinji sa sezamom obloženu mladom rikulom, cheddar sirom i njihovim slayer umakom. Umjesto da za svoje priloge odaberemo uobičajeni pomfrit, odlučili smo se za korjenasto povrće kao malo zdraviju opciju.

Prvi dojmovi… mesna pljeskavica imala je dašak topline i začina koji su istaknuli cjelokupni okus hamburgera. Ne znam je li slayer umak oslobodio ovaj nevjerojatan okus, ali bilo je ugodno iznenađenje za moje nepce. Pecivo sa sezamom bilo je mekano i lako za žvakanje kao da je upravo izašlo iz pećnice.

Korjenasto povrće bilo je zanimljiva alternativa tradicionalnom pomfritu. Nije opisivalo koje se povrće koristilo, ali ako bih trebao obrazloženo nagađati… rotkvica, jam, manioka i repa?! Bilo kako bilo, bili su ukusni! Lijepo začinjeno i ne previše masno. Definitivno drugačiji osjećaj od masne kome koju obično osjetim nakon što pojedem posudu pomfrita.

Slayer Burger bio je iznenađujuće, ali veliko otkriće. Od pripreme njihove hrane, do kvalitete pakiranja, vidi se da su ponosni na kvalitetu umjesto na kvantitetu. Radije bih platio za mali obrok koji ima vrijednost okusa nego za obrok pune veličine koji izgleda nemarno i nepažljivo. Ovaj joint je definitivno jedan od mojih novih lokalnih favorita. Sljedeći put se vraćam po onaj Wagyu goveđi burger!

8/10

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.